Mesajul Presedintelui

Noiembrie 2013

Dragi membri si prieteni ai RCCC, 


Al V-lea simpozion RCCC de la Timisoara s-a incheiat dar ecourile lui reverbereaza inca. Efortul organizatorilor si al companiilor expozante, calitatea speakerilor, actualitatea temelor si participarea tinerilor cu lucrari originale au crescut vizibilitatea si importanta acestei manifestari. 

 Este momentul oportun pentru a multumi ex-presedintelui, Conf. Dr. Adrian Goldis si secretarului RCCC, Dr. Daniela Lazar, care au condus organizatia intre 2011 si 2013, finalizandu-si mandatul cu organizarea Simpozionului de la Timisoara. 

Clubul Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa a implinit 5 ani. Este o constructie pe care am ridicat-o impreuna, noi toti cei pasionati de studiul bolilor inflamatorii intestinale cronice, crescand in permanenta numarul de membri, calitatea simpozioanelor si activitatilor educative, in interesul pacientilor nostri! Dupa 5 ani de constructie asidua si sustinere interna si externa (ECCO, companii farmaceutice), a venit timpul maturitatii! Cu alte cuvinte, e timpul sa re-gandim RCCC ca o forta in gastroenterologie si in relatia cu autoritatile, sa crestem vizibilitatea organizatiei in Romania si in cadrul ECCO, sa crestem calitatea ingrijirii pacientilor cu IBD si recunoasterea problemelor acestora! Drept urmare, Clubul Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa isi propune sa devina o societate cu anvergura stiintifica, tanara, dinamica si interactiva, din ce in ce mai vizibila printre gastroenterologi, atasata SRGH, SRED si ECCO. Sunt incurajate dialogul, performanta si onestitatea stiintifica! Cele mai bune proiecte si rezultate ale cercetarii stiintifice vor fi marcate prin premii si burse de participare la manifestari IBD sau burse formatoare si incluse in sesiuni plenare de comunicare stiintifica. 

Consiliul Director a fost modificat prin vot la ultima Adunare generala. Speram ca alegerea sau reconfirmarea membrilor din Consiliul Director va fi onorata printr-o activitate sustinuta in folosul organizatiei. Incepand cu aceasta legislatura vor functiona o serie de grupuri de lucru (sau comitete stiintifice). 

A fost demarat “Parteneriatul strategic” cu Asociatia Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale Cronice din Romania (ASPIIR) cu ocazia Proiectului European “Non-formal Medieval Festival” Sighisoara 1-10 oct 2013. 

Activitatea noului secretariat RCCC trebuie de asemenea mentionata.  

A fost stabilita data si locatia viitorului Simpozion RCCC: 25-27 sept 2014, Bucuresti si au fost redactate deja invitatii externe pentru Simpozionul RCCC 2014. Marcati aceste date in agenda Dumneavoastra pentru 2014! 

Consider, de asemenea, ca a venit timpul sa ne sustinem prin noi insine si sa ne confirmam apartenenta la RCCC. Incepand cu 2014, taxa de membru RCCC va fi de 100 RON pentru medicii specialisti si 50 RON pentru medicii rezidenti. 

Aceasta ambitioasa constructie nu este posibila decat prin contributia fiecarui membru, caruia, la randul ei, organizatia RCCC ii poate rasplati si mentiona meritele. Sa ne unim eforturile in acest sens, sa redefinim RCCC ca o puternica si dinamica societate stiintifica, mentinand, in acelasi timp, nota ei de “club select” al celor interesati de Bolile Inflamatorii Intestinale Cronice in Romania. 

Redactata in numele Consiliului Director, 
Cu prietenie si in speranta unei foarte bune colaborari, 
Conf. Univ. Dr. Liana Gheorghe Presedinte RCCC

© rccc.ro