• RCCC Congress

    National Symposium on Inflammatory Bowel Diseases

    More
Search RCCC

The Message of the President


Dragi colegi, dragi prieteni, 
Vă multumesc pentru incredere. 
Este o bucurie si o onoare sa fiu, pe o perioadă de 2 ani, Președinte al Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă.
Clubul Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă a cunoscut o continuă dezvoltare. Este o societate relativ tânără, cu un trecut de care suntem mândri, cu preocupări centrate pe îngrijirea pacientului, educație, cercetare și multidisciplinaritate. Nu în ultimul rând, au fost inițiate importante proiecte epidemiologice (IBD Prospect, Epirom Roza Vanturilor), parteneriate cu asociațiile de pacienți (ASPIIR), acțiuni educative (workshopuri sub egida ECCO), iar Simpozioanele Naționale au avut participare tot mai numeroasă cu fiecare an. Ne dorim continuarea proiectelor care au creionat personalitatea Clubului Roman de Boala Crohn si Colita Ulcerativa. 
Ne vom concentra pe înființarea de noi Centre dedicate pacienților cu Boală Inflamatorie Intestinală si dezvoltarea celor existente (Bucuresti si Cluj). Acest lucru este o prioritate pentru îngrijirea medical și creșterea calității vieții pacienților cu boli inflamatorii intestinale. 
Dorim, în continuare, organizarea unor Simpozioane Naționale interesante și atractive, în care autoritatea științifică să se îmbine armonios cu entuziasmul tinerilor rezidenți și doctoranzi.
Dorim ca site-ul Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă (mulțumiri profesorului Dan Gheonea, UMF Craiova, pentru implicare) să fie o poartă deschisă de comunicare, cu ghiduri și protocoale actualizate, anunțuri utile pentru toti membrii societății. 
Vom implica tinerii interesați în patologia bolilor inflamatorii intestinale în proiecte de cercetare și perfecționare profesională prin facilitarea participării la manifestări științifice naționale și internaționale, stagii de pregătire, burse, premii. Țintim spre o societate deschisă, dinamică, care să atragă cât mai mulți membri din diferite specialități (gastroenterologi, chirurgi, radiologi, anatomopatologi, pediatri, reumatologi, dermatologi, nutriționiști, medici de familie). 
Ne dorim ca prezentul să devină un trecut demn pentru viitor, Clubul Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă să fie o societate din ce în ce mai puternică, vizibilă pe plan național și internațional. Acest lucru îl putem realiza doar impreună. 

Cristina Cijevschi Prelipcean

News

Fii pacient de nota 10!...

Asociatia persoanelor cu boli inflamatorii intestinale din Romania (ASPIIR) si Centrul dedicat pacientilor cu boli inflamatorii intestinale a demarat proiectul “Fii pacient de Nota 10!” – o serie de intalniri lunare ale pacie...

Directori de Grant - Proiectului National EPIROM Roza Vanturilor...

Stimati Colegi,La data de 16.05.2016 a avut loc Competitia Nationala de Cercetare/Dezvoltare a Proiectului National EPIROM Roza Vanturilor pentru 3 Granturi Nord Est si Vest.Comisia a decis in urma Analizei Dosarelor de Compe...

© rccc.ro